(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ishda boshlang‘ich sinf o‘quvchisining shaxs sifatida shakllanishi va rivojlanish jarayoni pedagogik hamda psixologik jihatdan yoritilgan. Unda shaxs tushunchasi, shaxs rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar — irsiyat, muhit, ta’lim va tarbiyaning o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, boshlang‘ich ta’lim davrida o‘quvchilarning bilish jarayonlari, ijtimoiy faolligi, axloqiy-irodaviy sifatlari va individual xususiyatlarining rivojlanishi masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Ishda zamonaviy pedagogik yondashuvlar va ta’lim-tarbiya jarayonini samarali tashkil etish yo‘llari ko‘rsatib berilgan.