(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida matematika faniga bo‘lgan qiziqishni shakllantirish va uni rivojlantirishning pedagogik, psixologik hamda metodik jihatlari chuqur tahlil etilgan. Boshlang‘ich ta’lim bosqichida matematika fanining o‘quvchilarning intellektual rivoji, mantiqiy tafakkuri va mustaqil fikrlash qobiliyatini shakllantirishdagi o‘rni asoslab berilgan. Maqolada matematika darslarini samarali tashkil etishda o‘quvchilarning yosh xususiyatlarini hisobga olish, interfaol metodlar, didaktik o‘yinlar, ko‘rgazmali vositalar va zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanishning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, o‘qituvchi shaxsining ta’lim jarayonidagi roli, rag‘batlantirish mexanizmlari hamda oila va maktab hamkorligining matematika faniga bo‘lgan qiziqishni oshirishdagi ta’siri ilmiy jihatdan tahlil qilingan.