(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada matematika darslarini raqamli texnologiyalar asosida samarali tashkil etish masalalari ilmiy-metodik jihatdan yoritib beriladi. Ta’lim jarayonida raqamli platformalar, xususan Desmos va Wolfram Alpha kabi zamonaviy vositalardan foydalanishning o‘quvchilarning matematik tafakkuri, mustaqil fikrlashi va amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Maqolada raqamli texnologiyalarning matematika ta’limidagi imkoniyatlari, ularning dars jarayoniga integratsiyasi, o‘quvchilarning bilimga bo‘lgan qiziqishini oshirishdagi ahamiyati hamda o‘qituvchi faoliyatining muhim jihatlari asoslab beriladi. Shuningdek, raqamli ta’lim muhitida matematika darslarini tashkil etishning pedagogik samaradorligi yoritiladi.