(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu akademik maqola "Pul tizimi: mazmuni, turlari va elementlari" mavzusini chuqur tahlil qiladi. Maqolada pul tizimining fundamental tushunchalari, tarixiy rivojlanishi (metall, fiat, elektron va raqamli pullar), tarkibiy elementlari (pul massasi, bank tizimi, valyuta kurslari, moliyaviy bozorlar) ko’rib chiqiladi. Markaziy bankning pul tizimidagi o’rni va pul-kredit siyosati mexanizmlari, shu jumladan O’zbekiston misolida yoritilgan. Zamonaviy pul tizimlarining muammolari, rivojlanish tendentsiyalari va kelajak istiqbollari, ayniqsa raqamlashtirish va globalizatsiya ta’siri baholanadi. Maqola iqtisodiyotning ushbu muhim institutini kompleks tahlil qilishni maqsad qilgan.