(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada qandli diabet bilan og‘rigan bemorlarda uchraydigan psixo-emotsional buzilishlarning asosiy jihatlari tahlil qilinadi. Maqolada depressiya, xavotir buzilishlari, surunkali stress va motivatsiya pasayishining diabet kechishiga ta’siri ko‘rib chiqilib, ushbu holatlarning glyukemik nazorat va davolash samaradorligi bilan bog‘liqligi asoslab berilgan. Shuningdek, psixo-emotsional buzilishlarning patogenez mexanizmlari hamda ularni bartaraf etishda kompleks yondashuv, jumladan, psixologik yordam va ijtimoiy qo‘llab-quvvatlashning ahamiyati ochib berilgan.