(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada umumiy kamqonlik (anemiya) kasallanishining statistik ko‘rsatkichlari tahlil qilindi. Tadqiqotda kasallik tarqalishi, yosh va jins bo‘yicha farqlari, kamqonlik turlarining chastotasi va ularning aholi salomatligiga ta’siri o‘rganildi. Olingan ma’lumotlar kamqonlikni aniqlash, profilaktika va davolash strategiyalarini ishlab chiqishda muhim ahamiyatga ega ekanligi ko‘rsatildi.