(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada yoshlar ishsizligi zamonaviy iqtisodiyotning dolzarb muammosi sifatida tahlil qilinadi. Yoshlar ishsizligining kelib chiqish sabablari, uning iqtisodiy va ijtimoiy oqibatlari hamda mamlakat iqtisodiy rivojiga ta’siri yoritib berilgan. Shuningdek, ta’lim tizimi va mehnat bozori o‘rtasidagi nomuvofiqlik, ish tajribasining yetishmasligi hamda yangi ish o‘rinlari yaratish masalalari muhim omillar sifatida ko‘rib chiqilgan. Maqolada yoshlar bandligini oshirishda ta’lim tizimini takomillashtirish, tadbirkorlikni rivojlantirish va raqamli iqtisodiyot imkoniyatlaridan foydalanish zarurligi asoslab berilgan.