(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada intellektual qobiliyat tushunchasining psixologik va pedagogik talqini ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan. Intellektual qobiliyatlarning mazmuni, tuzilishi hamda shaxs rivojlanishidagi o‘rni psixolog olimlarning qarashlari oʻrganilib tahlil qilingan. Shuningdek, intellektual qobiliyatlarning shakllanishi va rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar, ta’lim jarayonida ularni rivojlantirishning pedagogik imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Hozirgi kunda o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi, muammoli vaziyatlarni hal eta olishi va ntellektual qobiliyatlarning ahamiyati asoslab berilgan.