(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining diqqat va xotirasini rivojlantirishda zamonaviy pedagogik yondashuvlardan foydalanish masalalari tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida diqqat va xotiraning psixologik-pedagogik mohiyati ochib berilib, ularni rivojlantirishning ta’lim jarayonidagi ahamiyati asoslab berilgan. Shuningdek, interfaol metodlar, innovatsion pedagogik texnologiyalar, muammoli ta’lim, faoliyatga asoslangan yondashuv hamda axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining boshlang‘ich ta’limdagi imkoniyatlari yoritilgan. Amaliy jarayonlarda qo‘llanilgan mashq va topshiriqlar misolida diqqat va xotirani rivojlantirishning samarali usullari ko‘rsatib berilgan. Maqola natijalari boshlang‘ich ta’lim amaliyotida diqqat va xotirani rivojlantirishga yo‘naltirilgan darslarni samarali tashkil etishda metodik asos bo‘lib xizmat qiladi.