(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinflarda o‘quvchilar jamoasini shakllantirishning mazmuni, bosqichlari va pedagogik ahamiyati yoritiladi. Unda jamoa tushunchasi, jamoaning rivojlanish jarayonida o‘qituvchining roli, o‘quvchilar o‘rtasidagi hamkorlik va ijtimoiy munosabatlarni rivojlantirish usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, boshlang‘ich ta’limda jamoani shakllantirishning motivatsion, tashkiliy va tarbiyaviy jihatlari amaliy misollar asosida ochib beriladi. Maqola umumta’lim maktablarining boshlang‘ich sinf o‘qituvchilari, pedagogika yo‘nalishi talabalari hamda ta’lim jarayonini samarali tashkil etishga qiziquvchi mutaxassislar uchun mo‘ljallangan.