(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ta’lim tizimida o‘qituvchining asosiy vazifalaridan biri dars jarayonini ehtiyotkorlik bilan rejalashtirish va uni muntazam ravishda nazorat qilib borishdir. Bu jarayon nafaqat o‘quvchilarning bilim olishini yengillashtiradi, balki ularni mustaqil fikrlash, ijodiy yondashuv va o‘z bilimlarini muntazam takomillashtirishga yo‘naltiradi. Dars samaradorligini oshirishda rejalashtirish va nazorat qilish muhim o‘rin tutadi. Rejalashtirish va nazorat bir-biri bilan chambarchas bog‘liq va biri boshqasini to‘ldiruvchi jarayonlardir.