(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada kasbiy rivojlantirish pedagog mahoratini oshirishning muhim omili sifatida ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil etiladi. Tadqiqot O‘zbekiston Respublikasi Maktabgacha va maktab ta’limi vazirligining 246-sonli buyrug‘i asosida pedagoglarning uzluksiz kasbiy rivojlanishini tashkil etish, ularning kasbiy kompetensiyalarini shakllantirish va takomillashtirish masalalariga bag‘ishlanadi. Maqolada pedagoglarning kasbiy rivojlanishiga qo‘yilgan zamonaviy talablar, malaka oshirish tizimi, metodik yordam va innovatsion yondashuvlarning pedagog mahoratini oshirishdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, kasbiy rivojlantirish jarayonining ta’lim sifati va o‘quv-tarbiya jarayonining samaradorligiga ta’siri asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari pedagoglarning kasbiy salohiyatini oshirish, ta’lim jarayonida samaradorlikka erishish hamda pedagogik faoliyatni yanada takomillashtirishda muhim metodik ahamiyatga ega.