(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Maktabgacha yosh – inson hayotining eng muhim va ta’sirchan davrlaridan biridir. Ushbu davrda bola nafaqat aqliy, balki jismoniy jihatdan ham rivojlanadi. Bola organizmi uchun samarali harakatlar, sog‘lom hayot tarzi asoslarini shakllantirib berish, keyingi bosqich - maktab davriga tayyorlashda tayyorlov guruhlarida jismoniy tarbiya mashg‘ulotlarining ahamiyati beqiyos hisoblanadi. Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlari tayyorlov guruhlarida jismoniy tarbiya mashg‘ulotlarining mazmuni va amalga oshirish jarayonining o‘ziga xos xususiyatlari, uslubiy yondashuvlar, bolalarning harakat malakalarini shakllantirish va sog‘lom turmush tarziga bo‘lgan munosabatini rivojlantirish masalalari yoritiladi.