(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada bosh miya yuqumli kasalliklarining asosiy turlari, ularning klinik kechishi hamda bemor parvarishining muhim jihatlari yoritilgan. Bosh miya yuqumli kasalliklari — meningit, ensefalit va meningoensefalit og‘ir kechishi, tez asoratlar berishi va yuqori o‘lim xavfi bilan ajralib turadi. Maqolada bemorlarni parvarish qilishda hayotiy ko‘rsatkichlarni nazorat qilish, gigiyenik tadbirlar, ovqatlantirish, suyuqlik muvozanatini ta’minlash hamda epidemiologik xavfsizlik qoidalariga rioya etishning ahamiyati ilmiy asosda tahlil qilingan. To‘g‘ri tashkil etilgan parvarish kasallik asoratlarini kamaytirish va davolash samaradorligini oshirishda muhim omil ekanligi ta’kidlangan.