(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada To‘raqo‘rg‘on tumani 42-sonli umumta’lim maktabi 6-sinf o‘quvchisi Boymirzayeva Muslima Bekzodjon qizining Jonathan Swift tomonidan yozilgan “Gulliverning sayohatlari” asarini o‘qigandan keyingi shaxsiy taassurotlari yoritilgan. Liliput va Brobdingneg mamlakatlari misolida insonlarning kibr, mansabparastlik, adolatsizlik hamda axloqiy qadriyatlarga munosabati ochib beriladi. Maqolada asarning tarbiyaviy ahamiyati, o‘quvchining dunyoqarashini kengaytirishdagi o‘rni va hayotiy xulosalar chiqarishga undovchi jihatlari asoslab berilgan.