(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada parodont kasalliklari, ularning rivojlanish mexanizmlari va salomatlikka ta’siri tahlil qilinadi. So‘nggi yillarda stomatologiyada lazer texnologiyasining rivojlanishi parodontologik terapiyada innovatsion yondashuv sifatida e’tiborga molik. Lazer vositalari yallig‘lanishni kamaytirish, infektsiyani bartaraf etish, to‘qima tiklanishini tezlashtirish va og‘riqsiz davolash imkonini beradi. Maqolada turli turdagi lazerlar (diod, Nd:YAG, Er:YAG va boshqalar) va ularning parodont kasalliklarini davolashdagi samaradorligi, shuningdek, an’anaviy davolash usullari bilan solishtirish ko‘rib chiqiladi. Lazer terapiyasining afzalliklari, cheklovlari va klinik amaliyotda qo‘llanishi misollar bilan tushuntiriladi. Shu orqali maqola stomatologlar va tadqiqotchilar uchun parodont kasalliklarini davolashda lazer texnologiyasining amaliy va ilmiy ahamiyatini yoritadi.