(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
O‘tkir qorin sindromi ginekologik amaliyotda tez-tez uchraydigan, shoshilinch tashxis va davolashni talab qiluvchi klinik holatlardan biridir. Ushbu sindrom turli etiologiyaga ega bo‘lib, bachadon va uning qo‘shimchalari kasalliklari bilan bog‘liq bo‘lishi mumkin. Maqolada ginekologiyada o‘tkir qorin sindromining asosiy sabablari, klinik belgilari, tashxis qo‘yish usullari va davolash tamoyillari yoritilgan. Shuningdek, o‘tkir qorin sindromini boshqa jarrohlik kasalliklaridan farqlash masalalariga ham alohida e’tibor qaratilgan.