(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Gipertermik sindrom bolalar yoshida uchraydigan, tana haroratining keskin va nazoratsiz ko‘tarilishi bilan kechuvchi xavfli klinik holatlardan biridir. Ushbu maqolada bolalarda gipertermik sindromning etiologiyasi, patogenezi, klinik belgilari, diagnostika mezonlari hamda davolash va profilaktika tamoyillari ilmiy manbalar asosida yoritilgan. Gipertermik sindromni o‘z vaqtida aniqlash va to‘g‘ri boshqarish og‘ir asoratlarning oldini olishda muhim ahamiyat kasb etadi.