(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Biz bilamizki, mikroelementlar organizmda kam miqdorda uchrasada, lekin organizm uchun muhim ahamiyatga ega bo’ladi. Mikroelementlar ichda rux tirik organizmda vitaminlar kabi muhim ahamiyatga egadir.70 kgli odam organizmida ruhning miqdori 1,4-2,3 grga teng. Rux mikroelementi tananing infektsiyalarga chidamliligini oshirish uchun ayni vaqtda ko’p qo’llanilmoqda.