(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
ushbu maqolada bolalarni salbiy axborot ta’siridan himoyalashning pedagogik mexanizmlari, ularni ta’lim muassasasi va oila hamkorligida amaliyotga joriy etish yo‘llari hamda samaradorlikni baholash mezonlari yoritiladi. Tadqiqotda media-savodxonlik, axborot-gigiyena, tanqidiy fikrlash, ijtimoiy-emotsional ko‘nikmalar va raqamli muhitda xavfsiz xulq-atvorni shakllantirishni birlashtirgan kompleks yondashuv asos qilib olindi. Shuningdek, sinf rahbari, psixolog va ota-onalar hamkorligidagi profilaktik ishlar tizimi, maktab ichki siyosati va monitoring mexanizmlarining pedagogik natijadorlikka ta’siri tahlil qilindi. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, maqsadli treninglar, o‘quv dasturiga integratsiya va muntazam diagnostika bolalarning zararli kontentni tanib olish, rad etish va muqobil mazmun tanlash ko‘nikmalarini sezilarli oshiradi. Xulosa qismida samarali modelning tarkibiy bloklari hamda amaliy tavsiyalar keltiriladi.