(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada umumta’lim muassasalarida sog‘lom psixologik muhitni shakllantirish va rivojlantirishning dolzarb jihatlari yoritilgan. Maktabdagi psixologik muhit o‘quvchilarning shaxs sifatida kamol topishi, ularning o‘qishga bo‘lgan motivatsiyasi, emotsional holati va ijtimoiy moslashuviga bevosita ta’sir ko‘rsatishi asoslab beriladi. Shuningdek, pedagoglar, maktab psixologi va ota-onalarning o‘zaro hamkorligi, ijobiy muloqot madaniyatini shakllantirish, zo‘ravonlik va stress holatlarining oldini olish masalalariga alohida e’tibor qaratiladi. Maqolada maktabda qulay psixologik muhitni ta’minlash orqali ta’lim sifati va tarbiyaviy jarayon samaradorligini oshirish imkoniyatlari tahlil qilinadi.