(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ishda axborot vositalari tushunchasi, ularning kelib chiqishi va ta’lim jarayonidagi ahamiyati yoritilgan. Raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanishi sharoitida axborotning jamiyat hayotidagi o‘rni, xususan, ta’lim tizimiga ta’siri tahlil qilingan. Ta’lim jarayonida zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish o‘qituvchi va o‘quvchi faoliyatini samarali tashkil etish, bilimlarni chuqurroq o‘zlashtirish imkonini berishi asoslab berilgan. Shuningdek, axborot jamiyatining shakllanishi, uning moddiy-texnik asosi hamda ta’limda innovatsion yondashuvlarning zarurligi ochib berilgan.