(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqola globallashuv va jadal raqamli transformatsiya davrida ona tili fanini o‘qitishning innovatsion jihatlarini tadqiq etadi. Unda an’anaviy lingo-didaktik tamoyillarning zamonaviy axborot texnologiyalari bilan uyg‘unlashuvi, xususan, multimedia vositalari, elektron korpuslar va sun’iy intellekt texnologiyalarining o‘quvchi nutqiy kompetensiyalarini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, raqamli ta’lim muhitida ona tili fanining jozibadorligini oshirish va til qoidalarini interfaol usulda o‘rgatishning metodik imkoniyatlari yoritib berilgan.