(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada bolalar stomatologiyasida muhim ahamiyatga ega bo‘lgan sut tishlarining holatiga oziqlanish ratsioni, ovqatlanish odatlari hamda ovqatlanish xulq-atvorining ta’siri yoritilgan. Sut tishlari bolaning umumiy sog‘lig‘i, chaynash funksiyasi va doimiy tishlarning to‘g‘ri shakllanishida muhim rol o‘ynaydi. Noto‘g‘ri ovqatlanish, shirin va uglevodlarga boy mahsulotlarni ko‘p iste’mol qilish, ovqatlanish tartibiga rioya qilmaslik sut tishlarida karies va boshqa patologik holatlarning rivojlanishiga olib keladi. Maqolada bolalar ovqatlanishining asosiy xususiyatlari, zararli odatlar va ularning tish sog‘lig‘iga salbiy ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, sog‘lom ovqatlanish tamoyillari va profilaktik choralarning ahamiyati yoritilgan. Mazkur maqola stomatologiya yo‘nalishi talabalari uchun foydali ilmiy manba hisoblanadi.