(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
ushbu maqolada 2025-2026-yillarda O’zbekiston Respublikasining davlat xaridlari tizimini modernizatsiya qilish va samaradorligini oshirishga qaratilgan fundamental islohotlar kompleks tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida xarid jarayonlarida sog’lom raqobat muhitini shakllantirish, sun’iy intellekt va blokcheyn kabi raqamli texnologiyalarni integratsiya qilish, tizim shaffofligini ta’minlash hamda “yashil” xaridlar tamoyillarini joriy etish masalalari atroflicha yoritilgan. Shuningdek, maqolada mavjud tizimdagi tizimli kamchiliklar statistik ma’lumotlar asosida tahlil qilinib, sohani yanada takomillashtirish bo’yicha ilmiy-amaliy takliflar ilgari surilgan.