(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada O’zbekiston Respublikasining davlat xaridlari tizimida 2016-2026-yillar oralig’ida amalga oshirilgan fundamental islohotlar, qonunchilikdagi transformatsiya jarayonlari va institutsional o’zgarishlar kompleks tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida sohaning huquqiy-me’yoriy bazasi, xarid mexanizmlarining evolyutsion rivojlanishi va statistik ko’rsatkichlar dinamikasi atroflicha yoritilgan. Shuningdek, maqolada raqamlashtirishning yangi bosqichlari, “yashil” iqtisodiyot tamoyillarining integratsiyasi hamda tizimdagi tizimli muammolarni bartaraf etishga qaratilgan ilmiy-amaliy takliflar ilgari surilgan.