(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada moliyaviy nazorat tizimining huquqiy arxitekturasi, uning davlat iqtisodiy xavfsizligini ta’minlashdagi roli va normativ-huquqiy bazasini takomillashtirish masalalari tahlil qilingan. Tadqiqot davomida O‘zbekiston Respublikasi Byudjet kodeksi va boshqa davlatlarning normativ-huquqiy hujjatlari o‘rganilib, moliyaviy nazoratning huquqiy maqomini oshirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.