(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada reproduktiv salomatlik va reproduktiv huquqlar tushunchalarining nazariy asoslari, ularning jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni hamda ijtimoiy-huquqiy ahamiyati tahlil qilingan. Reproduktiv salomatlikning asosiy tarkibiy qismlari, unga ta’sir etuvchi ijtimoiy, iqtisodiy va madaniy omillar yoritilgan. Shuningdek, reproduktiv huquqlarning xalqaro va milliy huquqiy asoslari, davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlari hamda ushbu sohadagi dolzarb muammolar ko‘rib chiqilgan. Maqolada onalik va bolalikni muhofaza qilish, oilani rejalashtirish, yoshlar orasida reproduktiv ta’limni rivojlantirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Tadqiqot natijalari reproduktiv salomatlikni mustahkamlash va reproduktiv huquqlarni ta’minlash jamiyat barqaror rivojlanishining muhim omili ekanini ko‘rsatadi.