(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda iqtisodiy liberallashtirish jarayonlarining bosqichma-bosqich amalga oshirilishi, ularning mazmun-mohiyati hamda ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda bozor mexanizmlarini joriy etish, davlat ishtirokini qisqartirish, xususiy sektorni qo‘llab-quvvatlash, valyuta siyosatini erkinlashtirish hamda investitsiya muhitini yaxshilashga qaratilgan islohotlar natijalari yoritilgan. Shuningdek, liberallashtirish jarayonlarining iqtisodiy o‘sish sur’atlariga, tadbirkorlik faoliyatining rivojlanishiga va aholi farovonligini oshirishga ko‘rsatgan ijobiy ta’siri ilmiy asosda baholanadi. Maqola O‘zbekiston iqtisodiyotining ochiqligi va raqobatbardoshligini oshirishda liberallashtirish siyosatining muhim omil ekanligini asoslab beradi.