(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
O‘zbekiston Respublikasi iqtisodiyotining barcha tarmoqlarida, shu jumladan qurilish sohasida ham keng qamrovli institutsional hamda tarkibiy islohotlar amalga oshirilmoqda. Amalga oshirilayotgan yangi qurilish siyosati mamlakat infratuzilmasini yangilash, aholi yashash muhitini yaxshilash, investitsiya jarayonlarini faollashtirish hamda raqobatbardosh ishlab chiqarish muhitini shakllantirishga yo‘naltirilgan. Ushbu jarayonda ustuvor vazifalardan biri sifatida qurilish korxonalarida boshqaruv tizimini takomillashtirish, uni zamonaviy iqtisodiy mexanizmlar hamda raqamli texnologiyalar bilan uyg‘unlashtirish muhim ahamiyat kasb etmoqda. Chunki qurilish tarmog‘i ko‘p omilli, kapital sig‘imi yuqori va tashqi muhit o‘zgarishlariga sezgir sohalar qatoriga kiradi, unda boshqaruv samaradorligi ichki va tashqi omillar majmui ta’sirida shakllanadi.