(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
So‘nggi yillarda O‘zbekiston Respublikasida iqtisodiyotni tarkibiy qayta qurish, investitsiya muhitini yaxshilash hamda qurilish sohasida barqaror rivojlanishni ta’minlashga qaratilgan keng qamrovli islohotlar amalga oshirilmoqda. Mamlakat infratuzilmasini modernizatsiya qilish, shaharsozlik loyihalarini jadallashtirish, aholi turar joy sharoitlarini yaxshilash va xususiy sektor ishtirokini kengaytirish jarayonlari qurilish tarmog‘i faoliyatidagi tavakkalchiliklar ko‘lamini ham sezilarli darajada oshirmoqda. SHu bois zamonaviy sharoitda qurilish korxonalarida boshqaruv tizimini risklarga moslashtirish, ya’ni iqtisodiy, moliyaviy, tashkiliy, texnologik va institutsional xavf – xatarlarni hisobga olgan holda qaror qabul qilish mexanizmlarini joriy etish strategik ahamiyat kasb etmoqda.