(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ilmiy maqola sog‘liqni saqlash tizimida raqamli texnologiyalarni joriy etish jarayonida muhim o‘rin tutuvchi DMED (Davlat Tibbiy Axborot Tizimi) platformasidan tibbiyot xodimlarining to‘g‘ri va samarali foydalanishini ta’minlash masalalari yoritilgan. Xususan, DMED tizimining joriy etilishining maqsadi, tizimdan foydalanish bo‘yicha o‘quv kurslarini tashkil etishning tashkiliy, iqtisodiy va ijtimoiy afzal tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, malakali o‘quv kurslari tibbiyot xizmatlari sifati oshishiga, hujjatlashtirishda xatoliklar kamayishiga va vaqt resurslaridan samarali foydalanishga xizmat qiladi.