(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada ona tili ta’limida ma’nodosh so‘zlarni o‘qitish metodikasining nazariy va amaliy asoslari keng yoritilgan. Ma’nodosh so‘zlarning til tizimidagi o‘rni, ularning o‘quvchilarning leksik boyligi va nutqiy kompetensiyasini shakllantirishdagi ahamiyati ilmiy jihatdan asoslangan. Tadqiqot davomida ma’nodosh so‘zlarni o‘qitishda qo‘llaniladigan an’anaviy va zamonaviy metodlar, interfaol usullar hamda kontekst asosida o‘rgatish imkoniyatlari tahlil qilingan.