(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tilining XXI asrda xalqaro muloqot tili (Lingua Franca - ELF) sifatidagi global maqomi va uning ijtimoiy-lingvistik xususiyatlari tahlil qilinadi.Bundan tashqari, ingliz tilining xalqaro til sifatida dunyo so’zlashuvchilariga ta’siri va global til miqyosiga chiqish jarayoni ham tahlil qilinadi ,Lingua Franca atamisaga izoh beriladi hamda Braj Kachru nazariyasini tahlil qiladi.t tili sifatida.