(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada ingliz va oʻzbek tilidagi paramialogik (maqollarga oid) matnlarda “yurak” kontseptisning lingvistik tahlili koʻrib chiqiladi. Yurak tushunchasi har ikki til madaniyatida hissiyot, axloqiy xususiyat va ruhiyatning markaziy ramzi sifatida muhim oʻrin tutadi. Maqolada oʻzbek va ingliz maqollaridan namunalar olib, ularni lingvistik va madaniy kontekstda tahlil qilish orqali “yurak” soʻzining metaforik va semantik qirralari oʻrganiladi.