(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Genetik kasalliklar – inson organizmida DNK va RNK tuzilishi yoki gen ekspressiyasidagi buzilishlar natijasida rivojlanadigan patologik holatlar hisoblanadi. Ushbu maqolada genetik kasalliklarning molekulyar mexanizmlari, mutatsiyalar turlari, ularning klinik oqibatlari va diagnostika usullari batafsil yoritiladi. Shuningdek, genetik kasalliklarning tibbiy va profilaktik ahamiyati, zamonaviy diagnostika metodlari va terapiya imkoniyatlari muhokama qilinadi. Maqola tibbiyot talabalari uchun genetik kasalliklarning biologik va klinik jihatlarini tushunishga yordam beradi.