(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada inson organizmida endokrin tizimning tuzilishi, asosiy bezlar va ularning ishlab chiqaradigan gormonlari batafsil yoritilgan. Maqolada gormonal funktsiyalarning metabolizm, o‘sish va rivojlanish, stressga javob, immunitet va reproduktiv tizimdagi roli tushuntiriladi. Shuningdek, endokrin tizim buzilishining klinik oqibatlari va asosiy kasalliklar, jumladan gipotiroidizm, gipertiroidizm, diabet mellitus, Addison va Kuzhining sindromi haqida ma’lumotlar keltiriladi. Ushbu maqola talabalarga gormonal tizimni nazariy va klinik jihatdan tushunishga yordam beradi.