(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ушбу мақолада эмоционал интеллект тушунчаси, унинг моҳияти ва инсон ҳаётидаги аҳамияти ёритилган. Эмоционал интеллектнинг таркибий қисмлари, унинг ижтимоий ва шахсий муносабатларга таъсири таҳлил қилинган. Шунингдек, эмоционал интеллектнинг инсоннинг муваффақияти, мотивацияси, ўз-ўзини бошқариши ва ҳамдардлик қобилияти билан боғлиқ жиҳатлари илмий манбалар асосида кўриб чиқилган. Мақолада эмоционал интеллектни ривожлантириш шахсий самарадорликни оширишнинг муҳим омили эканлиги асослаб берилган.