(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tezis 3–6 yoshli bolalarning ijtimoiy-ko‘nikmalarini va kommunikativ rivojlanishini tizimli yondashuv orqali o‘rganadi. Erta bolalik davri shaxsning ijtimoiy va hissiy intellektini shakllantirishda eng kritik bosqich sifatida qaraladi. Tezisda bolalarning nutq rivoji, muloqot madaniyati, hamkorlik qobiliyati va guruhdagi o‘zaro ta’sir jarayonlari tahlil qilindi. Shuningdek, pedagogik strategiyalar va ota-onaning muloqotdagi roli, bolalarning ijtimoiy moslashuvi va psixologik barqarorligiga ta’siri o‘rganildi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, interaktiv pedagogik yondashuvlar, individual va guruh mashg‘ulotlari, shuningdek, ota-onaning faol ishtiroki bolalarning kommunikativ va ijtimoiy qobiliyatlarini sezilarli darajada rivojlantiradi.