(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Ikkinchi jahon urushining kelib chiqish sabablari, asosiy bosqichlari, urushda ishtirok etgan yetakchi davlatlar faoliyati hamda muhim janglar tahlil qilinadi. Shuningdek, urushning insoniyat tarixiga ko‘rsatgan siyosiy, iqtisodiy va ijtimoiy ta’siri yoritib beriladi. Maqolada Ikkinchi jahon urushining yakuniy natijalari, xalqaro munosabatlar tizimidagi o‘zgarishlar va urushdan keyingi davrda shakllangan yangi geosiyosiy tartib haqida ilmiy xulosalar berilgan. Mazkur tadqiqot jahon tarixi fanini o‘rganishda muhim nazariy va amaliy ahamiyatga ega.