(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur tezisda O‘zbekistonda erkin iqtisodiy hududlar (EIH) orqali to‘g‘ridan to‘g‘ri xorijiy investitsiyalarni (TTXI) jalb etish tajribasi, ularning iqtisodiy ahamiyati hamda rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi. Tadqiqotda EIHlarning investitsion jozibadorlikni oshirishdagi roli, yaratilayotgan soliq va bojxona imtiyozlari, infratuzilmaviy sharoitlar hamda institutsional mexanizmlar baholanadi. Shuningdek, EIHlar faoliyati orqali sanoatni modernizatsiya qilish, eksport salohiyatini oshirish va yangi ish o‘rinlari yaratish jarayonlariga ta’siri o‘rganiladi.