(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘zbek milliy musiqa san’atining ma’naviy ildizlari, xalq musiqa ijodiyotining ahamiyati hamda mustaqillik yillarida estrada san’atining rivoji tizimli tarzda yoritilgan. Ayniqsa, Ozodbek Nazarbekov ijodini tahlil qilish orqali milliy va zamonaviy musiqiy uslublar uyg‘unligi ochib berilgan. Muallif san’atkorning hayoti, ijodiy shakllanish bosqichlari va sahna madaniyatini aniq dalillar asosida yoritgan. Maqola ilmiy va tarbiyaviy ahamiyatga ega bo‘lib, musiqa san’ati, madaniyatshunoslik hamda san’at yo‘nalishidagi tadqiqotlar uchun muhim manba bo‘la oladi.