(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada uzunlikka sakrash texnikasini rivojlantirishda qo‘llaniladigan maxsus sakrash mashqlari, jumladan joydan va yugurib kelib “oyoqlik bukish” usuli batafsil tahlil qilinadi. Tadqiqotda ushbu mashqlar atletning koordinatsiyasi, kuch-quvvat ko‘rsatkichlari va sakrash balandligi va uzunligiga ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Mashqlar tizimli ravishda bajarilganda mushaklar faoliyati, oyoq va tana koordinatsiyasi, refleks tezligi va sakrash natijalari sezilarli darajada yaxshilanishi kuzatiladi. Tadqiqot natijalari sport mashg‘ulotlarida maxsus sakrash mashqlarini qo‘llashning samaradorligini, shuningdek, atletning texnik mahoratini oshirish va jarohatlardan himoyalanish imkoniyatini ko‘rsatadi.