(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada qo‘g‘irchoq teatrida sahnaviy obraz yaratish jarayonida ovoz, nutq va harakat uyg‘unligining badiiy va psixologik ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda qo‘g‘irchoq teatr aktyorining ovoz imkoniyatlari, nutq madaniyati hamda jismoniy harakatlarining o‘zaro bog‘liqligi sahnaviy ifodaning asosiy omili sifatida yoritiladi. Ovoz tembri, intonatsiya, pauza, nutq sur’ati bilan qo‘g‘irchoq harakatlarining muvofiqligi obrazning xarakteri va ichki ruhiy holatini ochib berishda muhim vosita ekanligi ilmiy asosda ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, mazkur uchlikning uyg‘unligi tomoshabin ongida jonli va ishonchli obraz shakllanishiga xizmat qilishi asoslab beriladi.