(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada bolalar auditoriyasi uchun mo‘ljallangan qo‘g‘irchoq teatrida aktyorlik ifoda vositalarining pedagogik ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda ovoz, nutq, harakat, mimika va plastika kabi aktyorlik ifoda vositalarining bolalarning psixologik rivoji, axloqiy tarbiyasi va estetik didini shakllantirishdagi o‘rni yoritiladi. Qo‘g‘irchoq teatrining bolalar tasavvurini boyitish, emotsional sezgirligini rivojlantirish hamda ijtimoiy xulq-atvor me’yorlarini singdirishdagi imkoniyatlari pedagogik nuqtai nazardan asoslab beriladi. Shuningdek, aktyorlik ifoda vositalaridan maqsadga muvofiq foydalanish bolalar tomoshabinida sahnaviy obrazni to‘g‘ri qabul qilish va tarbiyaviy xulosalar chiqarishga xizmat qilishi ilmiy dalillar asosida ko‘rsatib beriladi.