(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada qo‘g‘irchoq teatr san’atida milliy qadriyatlar va folklor an’analarining o‘rni, ularning sahnadagi badiiy va pedagogik funksiyalari tahlil qilinadi. Maqolada folklor manbalaridan foydalanish orqali obrazlarni yaratish, sahna nutqi va nutq madaniyati bilan bog‘liq metodik masalalar, shuningdek zamonaviy qo‘g‘irchoq teatridagi an’anaviy va innovatsion yondashuvlar o‘rganiladi. Tahlillar shuni ko‘rsatadiki, qo‘g‘irchoq teatrida milliy qadriyatlar va folklor an’analari nafaqat estetik bezak sifatida, balki yosh avlodda vatanparvarlik, axloqiy tarbiya va badiiy tafakkurni shakllantirishda muhim vosita hisoblanadi. Mazkur tadqiqot sahna nutqi, obraz yaratish va pedagogik yondashuvlar bilan uzviy bog‘liq holda milliy madaniyatni saqlash va rivojlantirish imkoniyatlarini yoritadi.