(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Surunkali virusli gepatit B va C bilan og‘rigan bemorlarda parodont kasalliklari yuqori chastotada uchrab, og‘ir va tez progressiv kechishi bilan ajralib turadi. Ushbu tezisda parodontit rivojlanishida immunologik disbalans, oksidativ stress va so‘lak biokimyoviy ko‘rsatkichlarining ahamiyati o‘rganildi. Klinik, immunologik va biokimyoviy tekshiruvlar asosida jigar patologiyasi va parodont to‘qimalari o‘rtasidagi patogenetik bog‘liqlik ilmiy jihatdan asoslab berildi.