(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada ichki yonuv dvigatellarining asosiy harakat uzatuvchi qismi hisoblangan krivoship-shatun mexanizmini (KShM) qismlarga ajratish, yuvish va tozalash jarayonlari ilmiy-amaliy jihatdan yoritib berilgan. Mexanizmning asosiy qismlari, ularni demontaj qilish ketma-ketligi, texnika xavfsizligi qoidalari, yuvish vositalari, tozalash usullari hamda yig‘ishdan oldingi nazorat ishlari haqida batafsil ma’lumot berilgan. Tadqiqot natijalari asosida mexanizm qismlarining ishga yaroqlilik darajasini aniqlash va xizmat muddatini uzaytirishga oid takliflar ishlab chiqilgan. Mazkur maqola avtomexanika, servis va dvigatel ta’miri yo‘nalishida ta’lim olayotgan talabalar hamda amaliyotchi mutaxassislar uchun metodik qo‘llanma vazifasini bajaradi.