(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Muzey – Avlodlarni Bog‘lovchi Ko‘prik Muzeylar insoniyat madaniyatidagi eng qadimiy va eng muhim ma’rifat maskanlaridan biri sanaladi. Ular orqali xalqlar o‘z tarixini, madaniy merosini, turmush tarzini va yutuqlarini keyingi avlodlarga uzatib keladi. Shuning uchun ham muzeylar faqat eksponatlar jamlangan joy emas, balki o‘tmish, bugun va ertangi kunni bog‘laydigan katta ko‘prik vazifasini bajaradi. Muzeylarning ahamiyati va vazifalari Muzeylarga tashrif buyurgan inson, go‘yo vaqt mashinasiga kirgandek bo‘ladi.