(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Кашта форс тилидан олинган бўлиб, чизилган, тортилган деган маъноларни билдиради. Кашта амалий безак санъатининг кенг тарқалган тури бўлиб , игна билан тикиб туширилади. Қўлда ёки машинада асосан матога тикилади.Каштада турли хандасий шакллар, ўсимликсимон нақшлар, гуллар,ҳайвонлар тасвири акс эттирилади. Каштачилик амалий санъатнинг энг қадимий турларидан бири бўлиб, у халқнинг турмушини гўзал қилиш истаги натижасида юзага келган.Бу ҳунар билан асосан аёллар шуғулланишган. Дастлаб дастурхон, рўмолчаларга солинган кичик-кичик кашталар секин- аста палак, чойшоб, сўзана, зардевор бўлиб шакилланган ва шу тариқа бу санъат тури оммалашган.